Der er kommet så stor fokus på bæredygtighed, at det har startet lidt af en trend. I dag er der flere og flere, som ønsker at skabe en mere bæredygtig hverdag for dem selv. Heldigvis står producenter rundt omkring klar, når der kommer stor efterspørgsmål på noget. Der er nu efterhånden mange produkter, som er blevet skiftet ud med en mere bæredygtig løsning. Det er ikke bare godt for jorden, men også for dig, der skal købe julegave til en miljøbevidst. Så hvis du er en af, som har fået en veninde, der vægter bæredygtighed højt – så læs med!

Genanvendelige vatpinde og -rondeller

Mange kvinder har et stort forbrug af vatpinde og vatrondeller som en del af deres skønhedsrutine. Produkterne er desværre meget belastende for miljøet, fordi de inderholder plastik, som ikke sorteres i skraldespanden. Deres levetid fra at blive taget op ad pakken til at blive smidt ned i skraldespanden, er meget kort. bomuldsprodukterne er bare meget svære at undvære, især hvis man har brugt dem som en del af ens rutine i flere år. Overrask derfor din veninde med genanvendelige vatpinde og -rondeller, som hun kan bruge uden dårlig samvittighed! Hvis du er frisk på en udfordring, kan du også vælge selv at hækle eller strikke vatrondellerne til hende. Grunden den stigende popularitet findes der mange opskrifter online.

Bæredygtig madpakke

Hvis modtageren er en, som sommetider har en madpakke under armen, så udstyr hende med det rette, bæredygtige gear hertil! Hjælp hende med at udskifte husholdningsfilmen med bæredygtigt bivoks, som fungerer til samme formål. Forskellen er blot, at bivoks kan vaskes og genanvendes, så der ikke genereres noget skrald! Det er super smart, og så findes bivoksen desuden i mange forskellige designs, som gør det lidt sjovere at finde noget passende! Du har også udstyre hende med endnu mere bæredygtigt madpakkegear ved at tilkøbe genanvendelig madposer! Disse findes lige legedes i mange design, så madpakken ikke kun bliver klogere – også sjovere!

Farvel til engangssugerør

Genanvendelige sugerør fik sin debut for lang tid siden. I dag findes der utallige varianter af det genanvendelig lille rør, som du bruger til at transportere væske fra kop til mund med. For nogle mennesker er sugerør meget vigtige. Nogle kan ikke lide følelsen af sodavand eller juice på deres tænder, og nogle forsøger at forebygge syreskader på de forreste tænder. Uanset grunden behøves man ikke at undvære et sugerør, bare fordi man vil være bæredygtig! Produktet findes både i metal, glas, bambus – og sikkert flere. Det kan evt. være en god idé at være på udkig efter en pakke med flere sugerør, da det er en fordel, hvis man får gæster.

Drikkedunken der varer ved

… Ikke med at indholde væske, desværre, men med at kunne genanvendes! Alle kan have bruge for at have en flaske vand med en dag. Så hvorfor ikke nøjes med en, der er bæredygtig, så du ikke også skal bære rundt på dårlig samvittighed. Husk at kigge efter en, der ikke bare er genanvendelig, men som også er lavet uden giftige materialer. Hvis hun tilmed er en, som har vaskemaskine, kan det være fint at kigge efter en, man må putte deri.

Inspirer til grøn mad

Hvis modtageren går helhjertet ind for en grøn omstilling, så bør hun rydde op i sine madvaner, såvel som sine andre vaner. Vores madvaner har nemlig stor indflydelse på miljøet. Vidste du fx at 20-25 procent af danskernes CO2 udledning kommer fra vores madvaner? Du kan derfor inspirere din veninde til en grønnere hverdag med en vegetarisk kogebog! Vegetarisk mad behøves ikke at være kedeligt, så længe man har forstand på det, man sætter sammen! Der er heldigvis mange vegetariske kogebøger derude, for vegetarisme er nemlig også blevet lidt af en trend.